Sak hentet fra adressa.no

Cimon Medical henter 60 millioner
Cimon Medical har utviklet ny ultralydteknologi som kan redde premature og kritisk syke barn. Nå henter gründerbedriften fra Trondheim 60 millioner for å kommersialisere produktet.

– Det er svært sjelden vi går inn med så mye penger i en tidligfase, men dette er et produkt og et selskap vi virkelig har trua på. Kombinasjonen mellom Cimon Medicals unike teknologi, imponerende team og riktige partnere i et spennende marked er for oss en god investeringsmulighet, sier Geir Over Kjesbu, seniorpartner i investeringsselskapet Proventure.

Proventure, Investinor og CoFounder bidrar med 40 millioner kroner i emisjonen som til sammen er på 60 millioner. Resten kommer fra private investorer. Blant disse er PS-Capital som eies og ledes av Peer Schatz som har over 30 års erfaring som fra Qiagen, et verdensledende og Nasdaq-notert bioteknologi selskap.

– Cimon Medical har potensial til å bli verdensledende i utvalgte markedssegmenter, og det å tiltrekke seg kompetent internasjonal kapital i en så tidlig fase er et kvalitetsstempel, sier Ann-Tove Kongsnes som er investeringsdirektør og leder for helseteamet i Investinor.

Les mer på adressa.no