Får gamere til å svette:
– Ungdommene skal glemme at de trener

Playpulse er fortsatt på pilotstadiet, men testet ut på tusen personer som har syklet og svettet, ifølge medgründer Elina Willert uten å kjenne dørstokkmila.

– Vi ser at vi har knekt en kode når det gjelder motivasjon, sier Willert.

Hun er en av søkerne til Innovasjon Norges Female Entrepreneur-pris 2018. 

Produktet er allerede på markedet i flere piloter, blant annet på treningssentre og i en skoleidrettshall på Frøya.

– Nå jobber vi tett med kunder og brukere for å forberede full kommersiell lansering.

12-åringer syklet 2,2 mil

En gruppe som Playpulse har testet mye på, er unge gutter som spiller mye og som kanskje ikke er så fysisk aktive. Da de testet en gjeng 12 år gamle gutter, syklet hvert barn i gjennomsnitt 2,2 mil.

– De ville ikke slutte. Det var ganske sprøtt og veldig flott å se, sier Willert.

Spillet er laget sånn at du kommer langt med å være i god sykkelform, men du gjør det enda bedre ved å være i topp gamingform.

Gamere føler mestring i fysisk aktivitet

I løpet av testene har de sett mange eksempler på at gutter og jenter som ikke har følt mestring i sport før, har hatt det gøy med Playpulse.

Og selv om de har testet unge gutter mye, har de testet begge kjønn og ulike aldersgrupper, og ikke funnet noen forskjell.

– Vi ser ingen forskjell på opplevd engasjement eller glede mellom de ulike gruppene, sier Willert.

Du dør og respawner på sykkelen

Playpulse er et lagspill som spilles to mot to. For å trigge motivasjonen har de sett på eksisterende flerspiller-spill som de vet engasjerer, som Call of Duty og World of Warcraft.

– Det at du spiller på tid og gjerne mot andre, er veldig motiverende, sier Willert.

Spillet motiverer til korte peroder med høy aktivitet. Du kan risikere å bli skutt av motspillerne dine. Men da respawner du, selvfølgelig.

Sykling er skånsom trening for kroppen, og intervalltrening er effektiv trening.

Tror på stort marked i USA og Asia

Hun er helt sikker på at det er et internasjonalt marked for Playpulse.

– Norge er et fantastisk sted for tidlige piloter, men det er et lite marked og en tradisjon for utendørs trening, så må man tenke globalt. 

Hun viser til at et konsept som Peloton, spinning hjemme, har hatt stor suksess.

– Vi mener at vi har minst like stort potensial som de har. Det man ser er at med digitalisering av trening er utrolig stor trend. Men mye handler om å jogge på tredemølle og se video.

De tenker også på hjemmemarkedet, de som vil ha en spinningsykkel med gamingopplevelse hjemme, men bygger seg opp først med multiplayeropplevelse i samme fysiske rom.

Opplever masse støtte som kvinne i tech

Willert jobber bare sammen med menn i sitt team. Investorene er også bare menn.

– Men jeg opplever at jeg får masse støtte, ordentlig ordentlig støtte, og at alle synes det er oppriktig flott med mangfold, sier Willert.

– Jeg synes ikke det er noe forskjell på kvinner og menn i tech. Det er bare det at menn har hatt nesten monopol på teknologi fram til nå. Og kvinner i tech heier fram hverandre.

Hennes råd til kvinner som vurderer IT-bransjen er å kombinere med utdanning innen ledelse, for også å kunne bygge en bedrift.

– Og så tenker jeg at det er egentlig bare å kjøre på. Jeg tror at det kommer til å løsne snart. 20 prosent av oppstartselskapene i Norge har en kvinnelig grunder. Men jeg synes jeg hele tiden møter utrolig imponerende kvinnelige grundere.